Οι περισσότεροι άνθρωποι στον Δυτικό κόσμο, όταν ακούνε την λέξη παράσιτα, τους έρχονται στο μυαλό, κάποια ζιζάνια τα οποία καταστρέφουν τα σπαρτά, ή τα όμορφα λουλούδια στον κήπο τους.Ίσως μόνο οι ευσυνείδητοι ιδιοκτήτες κατοικιδίων, να είναι πιο υποψιασμένοι, μιας και οι κτηνίατροι, τους ενημερώνουν πως τα ζώα τους, πρέπει να κάνουν αποπαρασίτωση τακτικά, για να διατηρήσουν την καλή τους υγεία.

Οι άνθρωποι όμως, πόσο τακτικά κάνουμε Αποπαρασίτωση; Μήπως είμαστε απρόσβλητοι στα παράσιτα; Μήπως δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε σαν ξενιστές απο ξένες μορφές ζωής;

Ασφαλώς και δεν είμαστε απρόσβλητοι. Ασφαλώς και τα παράσιτα, με χαρά θα μας χρησιμοποιήσουν ως ξενιστές. Ασφαλώς και τα παράσιτα μπορούν να προκαλέσουν πολλά και σοβαρά προβλήματα στην Υγεία του ανθρώπου.

Για την ακρίβεια, τα παράσιτα, όπως το τρυπανόσωμα, μπορούν να αλλάξουν ακόμα και την έκφραση των ανθρώπινων γονιδίων με ότι αυτό συνεπάγεται (Manar et al. 2016; Castillo et al. 2018) .

Eπίσης, μπορούν να προκαλέσουν τόσο σοβαρά προβλήματα, που συνδέονται σε μεγάλο ποσοστό ακόμα και με την εμφάνιση Καρκίνου στον άνθρωπο.

Διαβήτης και Παράσιτα:


Εκτός απο την γενετική προδιάθεση του Διαβήτη τύπου Ι, υπάρχει θετική συσχέτιση του Διαβήτη, με αιτία τα παράσιτα όπως ο Ιος Epstein – Barr (Spadigam et al. 2016; Endocrineweb 2018).

Mάλιστα μία ανεξάρτητη έρευνα αποκάλυψε για πρώτη φορά την θετική συσχέτιση Ιού Epstein – Barr με την δημιουργία διαβήτη, ο οποίος ιος, επανενεργοποιήθηκε λόγο της πτώσης του ανοσοποιητικού απο την χρήση χημειοθεραπείας για καρκίνο πολλαπλού μυελώματος (Αtsushi et al. 2010).

Aλλά και άλλες έρευνες αποδεικνύουν την συνεργιστική δημιουργία Διαβήτη τύπου Ι, απο Ιο Γρίππης (influenza B infection), Ιο Κοξάκι κλπ (James et al. 1997; Harley et al. 2008; Sano et al. 2008; Cui et al. 2018).

Έλμινθες (Σκουλήκια)


Οι Έλμινθες, είναι σκουλήκια. Όχι όμως τα σκουλήκια που θα χρησιμοποιήσουμε για δόλωμα ψαριών, αλλά σκουλήκια που….ζουν μέσα μας! Ναι, μέσα μας! Υπολογίζεται πως πάνω απο το 70% της Γης έχει παρασιτική Τοξίνωση και ειδικά Έλμινθες.

Εκτός του ότι, δεν είναι πολύ ευχάριστη η ιδέα να κυκλοφορούν σκουλήκια μέσα μας, τα μεγάλα αυτά παράσιτα μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και καρκίνο στον άνθρωπο που…τα “φιλοξενεί”.

Γιατί όμως το Ανοσοποιητικό μας σύστημα δεν ενεργοποιείται;

Σε αντίθεση με τα μικροσκοπικά παράσιτα τα οποία πολλαπλασιάζονται σε τεράστιους αριθμούς, και απειλούν άμεσα την ζωή μας, τα σκουλήκια, είναι σχετικά λίγα, και δεν πολλαπλασιάζονται το ίδιο γρήγορα αλλά το κυριότερο, τα περισσότερα αποβάλλονται μέσω των κοπράνων. Οπότε η ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού μας, είναι αρκετά ασθενής, δεν διεγείρεται δηλαδή αρκετά ώστε να τα σκοτώσει (Goldsby et al. 2000).

Περισσότερα απο ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, έχουν προσβληθεί απο τον σκώληκα Ασκαρίδα, ενώ πάνω απο 300.000.000 έχουν προσβληθεί απο Σχιστόσωμα, ένα σκουλήκι που προκαλεί πολύ βαριά και χρόνια νόσο.

Απο την άλλη το σκουλήκι Σχιστόσωμα, μπορεί να προκαλέσει μια πολύ βαριά και θανατηφόρα νόσο, που λέγεται Σχιστοσωμίαση (Goldsby et al. 2000). Τα σχιστοσώματα, περνάνε μέσω του αίματος στους πνεύμονες, στο συκώτι, και τελικά ανάλογα με το είδος τους “χτυπούν” το όργανο στόχο, που είναι διαφορετικό ανα υποείδος. Συνήθως προκαλούν αιμοραγίες στην ουροδόχο κύστη και στο συκώτι μας (Goldsby et al. 2000). Το ύπουλο αυτό παράσιτο, χρησιμοποιεί γλυκοπρωτείνες και γλυκολιπίδια του σώματός μας, για να καλύψει την δική του μεμβράνη, οπότε οι πολεμιστές μας, δεν του επιτίθονται!

Αυτός είναι και ο λόγος, που στο Πρόγραμμα Αποτοξίνωσης 6 Εβδομάδων, η αποπαρασίτωση αποτελεί κύριο συστατικό του προγράμματος ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα, αλλά και καταστρέφοντας τις μεμβράνες των παρασίτων, εξοντώνοντάς τα πλήρως.

*Σας παραθέτω βίντεο με παρασιτική προσβολή σε οικόσιτα ζώα, σε εγχείριση ήπατος, αλλά και σε ασθένειες που εμπλέκονται με παρασιτικό φορτίο. Προσοχή: Ακατάλληλα για ανήλικους και για ευαίσθητους ενήλικες.

Κατηγορία
Tags / Λέξεις Κλειδιά