Η Βιταμίνη D3, είναι η βασική μορφή της D μαζί με την D2 (λιγότερο σημαντική) η οποία επιδρά με απίστευτους μηχανισμούς ακόμα και στις πιο θανατηφόρες ασθένειες. Μόνο που, για να παραχθεί, πρέπει πολλά βασικά όργανα να δουλεύουν άριστα! Και εδώ, ξεκινούν τα προβλήματα.



Η D, είναι βιταμίνη που την χρησιμοποιεί ο οργανισμός μας, για πάμπολες διαδικασίες, οπότε, η λήψη της, είναι εξαιρετικά σημαντική, για να έχουμε πάντα επάρκεια. Αν έχουμε επάρκεια, τότε έχουμε μια πανίσχυρη ασπίδα ακόμα και απέναντι στον καρκίνο! Σε μελέτες βλέπουμε πως η D, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου κατα 50%! Όμως, η D, δεν υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα στο φαγητό μας.

Οπότε, πως θα την λάβουμε;

Είτε μέσω συμπληρώματος, είτε μέσω της Ηλιακής ακτινοβολίας. Ναι, ο Ηλιος, μας δίνει την βιταμίνη που μας προστατεύει απο κυτταρική αλλοίωση και μετάλλαξη! Αλλά η ισορροπία, είναι πολύ λεπτή. Αν κάτσουμε πολύ ώρα εκτεθειμένοι στον ήλιο, αυξάνουμε δραματικά την πιθανότητα για καρκίνο του δέρματος. Ευτυχώς 15 λεπτά, έκθεσης με ελαφριά ρούχα την ημέρα, επαρκούν.

Όμως, αρκούν… πότε;

Όταν Ήπαρ και Νεφροί λειτουργούν άριστα.

Γιατί αυτό;

Γιατί η D3 δεν παράγεται έτσι απλά. Το Ήπαρ (συκώτι) μας, παράγει μια στερόλη με την βοήθεια της χοληστερόλης. Αυτή η ουσία ειναι η 7-DHC και βρίσκεται στο δέρμα μας. Στο δέρμα με την βοήθεια του Ήλιου, μεταβολίζεται σε D3 και στην συνέχεια, περνάει στο αίμα, μέσω μιας πρωτείνης DBP (D Binding Protein). Έτσι φτάνει στο Ηπαρ, και μεταβολίζεται σε Καλσιδιόλη.

Μετά φτάνει στους Νεφρούς, πάλι δεσμευμένη με την πρωτείνη DBP, και εκεί μεταβολίζεται στην τέλεια, ενεργή της μορφή: ΚΑΛΣΙΤΡΙΟΛΗ! (1,25-(OH)2D3). Βλέπουμε λοιπόν, πόσο σημαντικό είναι να σκεφτόμαστε συνολικά και όχι να εστιάζουμε σε ένα όργανο ή σε μια ουσία ή σε κάποιο “μαγικό” βότανο που υποτίθεται θα μας γιατρέψει απο τα πάντα! Πρέπει να αντιληφθούμε, οτι το ανθρώπινο σώμα, είναι ένα σύμπαν. Δεν γίνεται να υποφέρει ένα όργανο και να πιστεύουμε πως τα υπόλοιπα λειτουργούν καλά.

Βλέπετε, πως για να παραχθεί μια ουσία, τόσο σημαντική όσο η βιταμίνη D, η οποία είναι η θαυματουργική βιταμίνη ενάντια στον καρκίνο, πόσα όργανα πρέπει να λειτουργούν άριστα. Θέλω επίσης να προσέξετε τα αντιλιακά σας. Συνήθως έχουν προστασία μόνο για την επιφανειακή βλάβη (UVB) , η οποία προκαλεί το μαύρισμα, το ηλιακό έγκαυμα, αλλά και διεγείρει την στερόλη 7- DHC, που τόσο πολύ χρειαζόμαστε.

Αντίθετα, δεν έχουν ανάλογη ή και καθόλου προστασία (ειδικά τα φθηνά αντιλιακά) απο την άκρως επικίνδυνη UVA που προκαλεί κυτταρική μετάλλαξη. Δηλαδή, σταματούν την ακτινοβολία που μπορεί και να μας σώσει μέσω της D, αλλά δεν σταματούν την ακτινοβολία που προκαλεί το σοβαρό πρόβλημα! Επιλέξτε vegan 100% βιο αντιλιακά 30 βαθμών προστασίας UVA και UVB, και κοιτάξτε να έχουν μη τοξικά στοιχεία όπως το Οξείδιο Τιτανίου.

Ιδανικά απλώστε πριν μια στρώση αλόης, ώστε να προστατευτείτε ακόμα καλύτερα μιας και η αλόη έχει εκπληκτικές ιδιότητες απέναντι και στο κάψιμο και στον καρκίνο, αλλά έχει και μια ακόμα ιδιότητα: Κάνει τα κύτταρά μας διαπερατά, οπότε το αντιλιακό απορροφάται πολύ καλύτερα. Αφήστε να περάσουν 30 λεπτά και βγείτε για τις δουλειές σας. Όσον αφορά την καταλληλότερη ώρα ηλιοθεραπείας, θα έλεγα μετά της 4. Μετά της 4 καθίστε στον ήλιο, και τότε, όντως θα κάνετε Ηλιο-θεραπεία. Γιατί απο της 12 ως της 5, το πιθανότερο είναι να κάνετε Ηλιο-τοξίνωση.

Σκέψου Έξυπνα, Σκέψου Λογικά.

Tags / Λέξεις Κλειδιά