Ένας απο τους γίγαντες της επιστήμης της διατροφής, ο καθηγητής Colin Campbell, ο οποίος τιμήθηκε το 1998 με το Ανώτατο Βραβείο απο το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο, και έλαβε το επιστημονικό βραβείο Burton Kallman το 2004, απο το Αμερικανικό ίδρυμα National Nutrition Food Association.


Με την επίσημη δημόσια στήριξη του κορυφαίου καθηγητή Robert C Richardson – Νομπέλ Φυσικής και του Δρ. Vytenis Andriukaitis – Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων της Ευρωπαικής Ένωσης μας εξηγεί, πως όλες σχεδόν οι θανατηφόρες ασθένειες έχουν σαν σύμμαχο την κακή διατροφή.

Χαρακτηριστικά ο καθηγητής αναφέρει: “Καρδιακές παθήσεις, Καρκίνος, Διαβήτης, Εγκεφαλικό, Αλτσαχαιμερ, και όλες οι χρόνιες ασθένειες μπορούν να προληφθούν ακολουθόντας μια φυτοφαγική διατροφή, τα οφέλη της οποίας είναι πολύ πιο εντυπωσιακά απο οποιοδήποτε φάρμακο ή χειρουργική επέμβαση” και συνεχίζει: “Επιπλέον υπάρχουν τώρα εντυπωσιακά στοιχεία που αποδεικνύουν οτι η προχωρημένη καρδιακή νόσος, ορισμένα είδη καρκίνου, ο διαβήτης, και μερικές άλλες εκφυλιστικές ασθένειες μπορούν να αναστραφούν με τη διατροφή.

Ένα απο τα πιο συναρπαστικά οφέλη της καλής διατροφής είναι η πρόληψη των ασθενειών που πιστεύεται οτι οφείλονται σε γενετική προδιάθεση. Γνωρίζουμε πλέον οτι μπορούμε να αποφύγουμε σε μεγάλο βαθμό αυτές τις γενετικές ασθένειες ακόμη κι αν φέρουμε το γονίδιο που είναι υπεύθυνο για τη νόσο”. Ο Dr. Colin Campbell αποτελεί έναν απο τους ανθρώπους που αλλάζουν τον κόσμο, και περιποιεί τιμή που έχει υπάρξει καθηγητής μου.

Παρά την προχωρημένη του ηλικία, δίνει ακόμα διαλέξεις για την αλλαγή τρόπου ζωής, για ένα καλύτερο αύριο.

Αν θες να έχεις τις ασθένειες και τα προβλήματα όλων των άλλων, ακολούθησε τον τρόπο ζωής τους.

Αν θες να έχεις μια ζωή γεμάτη ενέργεια, δημιουργικότητα, ζώντας κάθε μέρα σαν μια υπέροχη περιπέτεια, θα πρέπει να ζήσεις διαφορετικά απο όλους τους άλλους.

Η Επιλογή είναι δική σου!

Tags / Λέξεις Κλειδιά