Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά τα Δώρα της Αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής

Είναι γνωστό, ότι ο Ιπποκράτης, καθώς και άλλοι γιατροί της αρχαιότητας εφάρμοζαν την Νηστειοθεραπεία ως μέθοδο θεραπείας και πλήρους Ίασης από πολλές ασθένειες.

 Η Αρχαία Ελληνική Ιατρική προάγει τη μέθοδο της νηστειοθεραπείας και τη διαλειμματική νηστεία.

Που όμως βασίζεται η μέθοδος της Νηστιοθεραπείας & Διαλειμματική Νηστεία;

Η μέθοδος της Νηστιοθεραπείας και της Διαλειμματικής Νηστείας όπως όλες οι γνώσεις μας, έτσι κι αυτή βασίζεται στη φύση.
Όταν ένα ελάφι τραυματιστεί, θα κρυφτεί όσο καλύτερα μπορεί και θα παραμείνει σε πλήρη ακινησία για μερικές μέρες, όπου δεν θα τρώει και δεν θα πίνει τίποτα. 
Έτσι δίνει την ευκαιρία στον οργανισμό του, να εστιάσει απόλυτα την δύναμή του στα συστήματα αυτοίασης και όχι σε άλλες διαδικασίες. 
Άρα η νηστεία ως μέσω Ίασης απαιτεί και απόλυτη σχεδόν ανάπαυση, ηρεμία και ξεκούραση.  

Οι βασικοί κανόνες της νηστειοθεραπείας

 Οι βασικοί κανόνες για τη νηστειοθεραπεία είναι σε κόντρα με τη σημερινή ζωή των ανθρώπων. Αν λοιπόν ο ασθενής, ακολουθεί την μέθοδο της Νηστειοθεραπείας και συνεχίζει κανονικά να εργάζεται, συνεχίζει να βιώνει τις ίδιες καταστάσεις στρες και έντασης της εργασίας του, με τα κινητά τηλέφωνα να χτυπούν διαρκώς, τότε σίγουρα παρεμβαίνει τους 2 απο τους 3 βασικούς κανόνες της νηστειοθεραπείας την Ανάπαυση και την  Ηρεμία.
Για την ακρίβεια, κατα την διάρκεια της Νηστειοθεραπείας, λαμβάνεις πολύ λιγότερα ή και καθόλου μικροθρεπτικά στοιχεία (βιταμίνες – μέταλλα – ιχνοστοιχεία) τα οποία ρυθμίζουν όλες τις απαιτητικές λειτουργίες του σώματος.

Αν ο ασθενής συνεχίζει να εργάζεται ή να βιώνει τις ίδιες Στρεσογόνες καταστάσεις που τον οδήγησαν στην ασθένεια, τότε η νηστειοθεραπεία γίνεται νηστειοασθένεια μιας και το σώμα, χάνει τα υπερπολύτιμα στοιχεία που λειτουργούσαν ως ασπίδα απέναντι στην οξείδωση, τοξίνωση και φλεγμονή του άγχους – στρες. 

 Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο της Νηστείας του Ιπποκράτους, περιελάμβανε τα πανίσχυρα βότανα της Ελληνικής Γης, τα οποία έχουν εκπληκτικές ιδιότητες: 

  • Συμβάλλουν εκπληκτικά στην Αποτοξίνωση Εντέρου – Νεφρών – Ήπατος
  • Συμβάλλουν εκπληκτικά στην ρύθμιση του Στρες
  • Συμβάλλουν εκπληκτικά στην ρύθμιση της Φλεγμονής
  • Συμβάλλουν εκπληκτικά στην Αποπαρασίτωση 

Πως λοιπόν την ώρα που ο ασθενής ακολουθεί Νηστειοθεραπεία, οι… «θεραπευτές» δεν προτείνουν τους απαραίτητους συνδυασμούς βοτάνων;

Αντίθετα προτείνουν τονωτικά βότανα όπως πράσινο τσάι τα οποία διεγείρουν το Νευρικό σύστημα – όπως ο νευροτοξικός καφές – ενώ κατά την περίοδο της Νηστειοθεραπείας ο ασθενής πρέπει να είναι σε πλήρη γαλήνη και αταραξία; 
Άρα πρέπει να χρησιμοποιεί προσαρμοσιογόνα και αντιστρεσογόνα βότανα και όχι τονωτικά. 

Σε ποιους απευθύνεται η νηστειοθεραπεία ;

Η νηστειοθεραπεία απευθύνεται σε ανθρώπους που ακολουθούν έναν άριστο τρόπο ζωής και όχι στον σημερινό άνθρωπο που έχει ανάγκη πρώτα από ολιγόμηνη αποτοξίνωση, πρωτού περάσει στην φάση της Αφαγίας – Αποσίας. 
Συγκεκριμένα για την επιτυχία της νηστειοθεραπείας ενας ακόμα εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας που πρέπει να εξεταστεί, είναι ο τρόπος ζωής και η διατροφή που ακολουθούσαν οι άνθρωποι την εποχή του Ιπποκράτους συγκριτικά με τους σημερινούς ανθρώπους.
Οι άνθρωποι τότε περπατούσαν πολύ, γυμνάζονταν καθημερινά, εργάζονταν με χειρωνακτικές δουλειές της Γης, έτρωγαν πολλά χόρτα, λαχανικά, φρούτα, καρπούς και έπιναν πλήθος βοτάνων.
Από ζωικά έτρωγαν κυρίως ψάρια, ελάχιστο ως μηδενικό κόκκινο κρέας, αυγά και τυρί από Αιγοπρόβατα, τα οποία φέρουν διαφορετικού τύπου πρωτεΐνες γάλακτος (Καζεΐνη Ε2) 
αντί για την εξαιρετικά φλεγμονώδη και προβληματική για τον άνθρωπο καζεΐνη των αγελάδων, αλλά κυρίως λακτόζη, στην οποία το 70% των ανθρώπων της Γης, έχει δυσανεξία.  
Τι σχέση έχει λοιπόν αυτή η Κρητικού τύπου εξαιρετική διατροφή, σε σχέση με την διατροφή του σήμερα;

Καμία!

Άρα ο Ιπποκράτης όταν πρότεινε την Νηστειοθεραπεία, την πρότεινε σε ανθρώπους με τελείως διαφορετικές διατροφικές συνήθειες από ότι σήμερα αλλά και γενικότερα πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής!
Πως λοιπόν ένας άνθρωπος της σημερινής εποχής, γεμάτος τοξίνες, φλεγμονές, οξειδωτικό στρες, αλλά και αγύμναστος (στην συντριπτική πλειοψηφία οι άνθρωποι στην Ελλάδα περπατούν λιγότερο από 20 λεπτά ημερησίως) 

Θα ακολουθήσει αφαγία –την ώρα που όντας γεμάτος τοξίνες : 

  • Χρειάζεται πολύ νερό για να πετάξει την συσσωρευμένη βρωμιά που λιμνάζει μέσα του
  • Χρειάζεται πολλά λαχανικά για να θρέψει τα κύτταρά του, να δημιουργήσει αντιοξείδωση αλλά και αποτοξίνωση βαρέων μετάλλων.
  • Χρειάζεται εξαιρετικής ποιότητας ολικής άλεσης δημητριακά για να λάβει τις απαραίτητες πρωτεΐνες, αλλά και φυτικές ίνες ώστε να καθαρίσει το έντερό του.

(Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ιπποκράτης πρότεινε χυλό «Πτισάνης» το οποίο περιείχε 20% πρωτεΐνη περίπου και τεράστιες δόσεις φυτικών ινών). 

Χριστικανικές «Νηστείες»

Ένας από τους μεγάλους μύθους για τις Χριστιανικές Νηστείες, είναι, ότι δήθεν βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού.
Για την ακρίβεια, με τον τρόπο που ο σημερινός ….Χριστιανός, αντιλαμβάνεται την λέξη Νηστεία, μάλλον Τοξινώνεται και δημιουργεί εντονότατες φλεγμονές, παρά Αποτοξινώνεται. 
Αρχή Σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις: Νηστεία = Νη & εσθίων = Δεν τρώω 
Τι σχέση έχει το δεν τρώω, με το να καταναλώνω ολόκληρα βουνά από υδατάνθρακες και σάκχαρα όλη μέρα γιατί…νηστεύω!
Ψωμιά, γλυκά, χαλβάδες, μπανάνες, μακαρόνια, γεμάτα σάκχαρα και έναν σκασμό υδατάνθρακες μέτριας ως χείριστης ποιότητας, ξαφνικά αποτελούν στρατηγικό πλάνο Αποτοξίνωσης;

Ασφαλώς όχι!

Πώς αποβάλλει τις τοξίνες μια τέτοια νηστεία;

Πως συμβάλλει στην Πνευματικότητα  μια τέτοια νηστεία;

Nαι, η κατάργηση του Κρέατος είναι μια καλή αρχή για Αποτοξίνωση, αλλά το να υπερκαταναλώνεις ζάχαρη και υδατάνθρακες μόνο αποτοξίνωση δεν κάνεις.  

Αντίθετα, μιας ολικής άλεσης φυτοφαγική διατροφή, με πολλά λαχανικά, καλά λίπη, όσπρια εξαιρετικά πλούσια σε πρωτεΐνες, και άριστης ποιότητας δημητριακά γεμάτα φυτικές ίνες, όντως συμβάλλει στην Αποτοξίνωση του οργανισμού, μας γειώνει πολύ καλύτερα με τον ανώτερο πνευματικό Εαυτό μας, αλλά και συντηρεί την μυϊκή μας μάζα.

Η Γνώση είναι δύναμη μόνο όταν εφαρμόζεται. 

Το Πρόγραμμα Αποτοξίνωσης, σας καθοδηγεί με ασφάλεια στην πραγματική μορφή Νηστειοθεραπείας & Διαλειμματικής νηστείας, ώστε να μπορέσετε να βιώσετε τα πραγματικά οφέλη απο το Δώρο των Αρχαίων ιατρών της Ανθρωπότητας.

Πρωτού ξεκινήσετε οποιαδήποτε αλλαγή που αφορά την υγεία σας, συμβουλευτείτε τον  θεράποντα ιατρό σας, αλλά και  επιστήμονες  της Υγείας γενικότερα.

Tags / Λέξεις Κλειδιά