Ο άνθρωπος είναι μια αξεπέραστη μηχανή, παραγωγής ενέργειας. Αυτό, είναι γνωστό! Πως παράγεται όμως αυτή η ενέργεια; Απο την μετατροπή φαγητού στα μιτοχόνδρια σε ζωντανό ηλεκτρισμό, θερμίδες και μικροθρεπτικά στοιχεία.

Ως εδώ καλά. Αλλά, πως μεταφέρεται αυτή η ενέργεια; Μέσω ενός δαιδαλώδους συστήματος μήκους 96.000 χλμ από αιμοφόρα αγγεία! Δηλαδή 2,5 φορές ο γύρος της Γης! Όλα αυτό το τεράστιο σύμπλεγμα, είναι πλήρως ολοκληρωμένο αμέσως μόλις βγούμε από την κοιλιά της μητέρας μας, οπότε υπο φυσιολογικές συνθήκες δεν μεγαλώνει άλλο.

Εκτός, απο μερικές, μη συνηθισμένες συνθήκες:

 • Kατα την διάρκεια Εγκυμοσύνης δημιουργούνται νέα αιμοφόρα αγγεία ώστε να σχηματίσουν τον πλακούντα για να τρέφεται το παιδί μέσο της μητέρας του!
 • Σε περίπτωση τραυματισμού δημιουργούνται νέα αιμοφόρα αγγεία κάτω απο την πληγή , ώστε να την θεραπεύσουν παρέχοντας αίμα και ζωτική ενέργεια.

Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται AΓΓΕΙΟΓΕΝΕΣΗ!
Αμέσως μόλις πάψει να υπάρχει ανάγκη για τα νέα αιμοφόρα αγγεία που δημιουργήθηκαν, το σώμα μας μέσο ειδικών ενζύμων που ονομάζονται ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ (inhibitors) μειώνει τα αιμοφόρα αγγεία που δημιουργήθηκαν, επαναφέροντάς τα στο προηγούμενο φυσιολογικό επίπεδο.

Δυστυχώς όμως, σε κάθε σύστημα, υπάρχουν και τα ελαττώματά του: Με την εξέλιξη της Μοριακής Βιολογίας, αποδείχτηκε πέραν πάσης αμφιβολίας πως σε έναν αριθμό σοβαρών ασθενειών, 70 συνολικά, το σύστημα της Αγγειογένεσης καταστρατηγείται και λειτουργεί εκτός ισορροπίας επηρεάζοντας αρνητικά 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους!

Σε περίπτωση που δεν μπορούν να δημιουργηθούν επαρκή νέα αιμοφόρα Αγγεία έχουμε τις εξής σοβαρές ασθένειες:

 • Στεφανιαία καρδιακή νόσος.
 • Χρόνιες πληγές.
 • Εγκεφαλικό.
 • Νευροπάθειες.
 • Απώλεια Μαλλιών.
 • Ανδρική ανικανότητα.
 • Κακό κυκλοφορικό (παγωμένα πόδια – χέρια).

Σε περίπτωση που δημιουργούνται υπερβολικά πολλά νέα αιμοφόρα Αγγεία έχουμε τις εξής σοβαρές ασθένειες:

 • Ασθένεις των οφθαλμών (τύφλωση).
 • Ψωρίαση.
 • Αρθρίτιδα.
 • Αλτσαχαιμερ.
 • Παχυσαρκία.
 • Ροδόχρους Ακμή.

Ενώ λοιπόν φαινομενικά, φαίνεται οτι πρόκειται για διαφορετικές ασθένειες, στο βάθος τους έχουν την ίδια βασική αιτία: ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΓΓΕΙΟΓΕΝΕΣΗΣ.

Εκτός όμως απο αυτές τις περιπτώσεις, έχουμε την περίπτωση του Καρκίνου. Για την ακρίβεια, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ.

Τα καρκινικά κύτταρα, όντας αθάνατα και με τρομακτικές απαιτήσεις σε ενέργεια μιας και πολλαπλασιάζονται διαρκώς, παράγουν ειδικά ένζυμα που “πείθουν” το σώμα μας να δημιουργήσει πολλά νέα αιμοφόρα αγγεία για να τα “ταίζουν” διαρκώς.

Αυτό έχει σαν συνέπεια τα καρκινικά κύτταρα, να μεγαλώνουν αυξάνοντας τον όγκο τους και 16.000 φορές, ενώ παράλληλα μέσο των νέων αιμοφόρων αγγείων μπορούν και ταξιδεύουν σε ολόκληρο το σώμα δημιουργώντας μεταστάσεις.

Στη φάση αυτή, αφού έχει ήδη εξελιχτεί, και υπερ-πολλαπλασιαστεί, μπορούν τα μηχανήματα να διαγνώσουν τον Καρκίνο ως πρόβλημα.

Τι θα γινόταν όμως, αν καταφέρναμε να σταματήσουμε την δημιουργία νέων αιμοφόρων αγγείων (Αγγειογένεση) ώστε να μην μπορούν να τραφούν τα καρκινικά κύτταρα;

O Καρκίνος, θα πέθαινε απο την πείνα!

Η μέθοδος αυτή υπάρχει και ονομάζεται Αντι – Αγγειογενετική Θεραπεία. Είναι τελείως διαφορετική απο την Χημειοθεραπεία, μιας και επιτίθεται επιλεκτικά στην περιοχή, σταματώντας την παροχή τροφής (αίματος) στον καρκίνο!

Σας παρουσιάζω μερικά απο τα ισχυρότερα Αντι – Αγγειογενετικά φάρμακα στον κόσμο:

AVASTIN = Καρκίνος Εντέρου, Στήθους, Εγκεφάλου, Νεφρών.
ERBITUX = Καρκίνος Εντέρου, Κεφαλιού, Λαιμού.
TARCEVA = Καρκίνος Πνεύμονα, Παγκρέατος.
ENDOSTAR = Καρκίνος Πνεύμονα.
NEXAVAR = Καρκίνος Νεφρών, Ηπαρ.
REVLIMID = Καρκίνος Πολλαπλού Μυελώματος.
SUTENT = Καρκίνος Νεφρών, Γαστρεντερικού Σύστηματος.
THALOMID = Καρκίνος Πολλαπλού Μυελώματος.
TORISEL = Καρκίνος Νεφρών.

Τα αποτελέσματα, είναι απο 70% ως 100% καλύτερα όταν η Χημειοθεραπεία συνοδεύεται με Αντι-Αγγειογενετικά Φάρμακα σε μερικούς τύπους καρκίνου! Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, για τον μέντορα και δάσκαλό μου στο Πανεπιστήμιο Cornell της Νέα Υόρκης William Li. Παρατήρησε λοιπόν πως το 30-35% της δημιουργίας Καρκίνου οφείλεται στην Κακή Διατροφή, το 10 – 20% στην Παχυσαρκία και 25 – 30% στο Κάπνισμα! Άρα, αν αφαιρούσαμε αυτά τα 3 ποσοστά, θα αποτρέπαμε την πιθανότητα δημιουργίας καρκίνου κατά 65 – 85%!!!

Επίσης ανακάλυψε πως η Μητέρα Φύση, προέβλεψε το πρόβλημα της Αγγειογένεσης και δημιούργησε ουσίες στις τροφές μας, που προωθούν και επαναφέρουν την ισορροπία στον Αγγειογενετικό Μηχανισμό, εμποδίζοντας την δημιουργία ασθενειών και την δημιουργία Καρκίνου!!!

Ποιες τροφές είναι αυτές;

Δείτε μερικές όπως τις περιγράφω στο βιβλίο μου ” Τα 7 Κλειδιά της Ίασης” στο κεφάλαιο “Φάε το Ουράνιο Τόξο“.

ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΓΓΕΙΟΓΕΝΕΣΗΣ: ΛΕΜΟΝΙ – ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ – ΛΕΒΑΝΤΑ (ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ) – ΩΜΟ ΚΑΚΑΟ – ΚΟΛΟΚΥΘΑ – ΦΡΑΟΥΛΕΣ – ΚΕΙΛ – ΣΚΟΡΔΟ – ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΙΟΓΟΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ – ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ – ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ – ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ.

Ο καθηγητής William Li προχώρησε ακόμα περισσότερο, ανακαλύπτωντας πως όταν χρησιμοποιούσαν μείγμα υπερτροφών, λαχανικών και συγκεκριμένων θεραπευτικών ουσιών όπως προσαρμοσιογόνα μανιτάρια, τότε τα αποτελέσματα ήταν πολλαπλάσια!

Αυτό σημαίνει πως οι κατάλληλες τροφές λειτουργούν ΣΥΝΕΡΓΙΣΤΙΚΑ και όχι ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ!

Συγκεκριμένα δοκίμασε μείγμα τροφών με υψηλότατες πολυφαινόλες, και διαπίσρωσε πως αναστέλλουν την Αγγειογένεση κατα 60%!!!

Συγκεκριμένα ο Dr Lorelei Mucci απο το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, αναφέρει: “Άντρες που καταναλώνουν 2-3 μερίδες τομάτες την εβδομάδα, εμποδίζουν την δημιουργία καρκίνου του Προστάτη κατα 40-50%”!!! {Κλινική Μελέτη σε 79.000 άντρες – Λυκοπένιο Τομάτας}

Αυτό δείχνει πως η Αγγειογένεση ΜΠΟΡΕΙ να ρυθμιστεί μέσο της Θρεπτογενετικής – Θρεπτογονιδιακής Διατροφής, δηλαδή διατροφής που τρέφει τα γονίδια και δεν παρέχει απλώς νεκρές θερμίδες!

Η Θρεπτογενετική Επιστήμη είναι εδώ, είναι το Μέλλον, είναι ο συνδιασμός Μοριακής – Γενετικής Διατροφής και είναι η μόνη διατροφή που θα “επιβιώσει” απο τις δεκάδες διατροφές που κυκλοφορούν, μαζί με την τυπική διατροφή όπως διδάσκεται σήμερα στα Πανεπιστήμια!

Ξεκίνησε επίσημα το 2014 ως επιλογή σε Πανεπιστήμια στην Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία και πλέον υπάρχουν 3 Πανεπιστήμια όπου μπορείς να κάνεις και Master’s Degree!

Η Αρχαία γνώση ξανα-εφευρίσκεται, επιστημονικά αυτή τη φορά και είναι επίσημα εδώ! Ώρα να αλλάξουμε το Μέλλον, επιστρέφοντας στο Παρελθόν!

“Κάνε τη Διατροφή το Φάρμακό σου”.
{Ιπποκράτης}

Μελέτες:
Dr. William Li (Πρόεδρος του Ιδρύματος Αγγειογένεσης, Παγκόσμια αυθεντία στην Λειτουργία Καρδιαγγειακού Συστήματος).
Dr Dean Ornish (Διορίστηκε το 2011 απο τον Μπαρακ Ομπάμα στη συμβουλευτική ομάδα για την πρόληψη και προαγωγή της δημόσιας Υγείας ως ένας απο τους κορυφαίους γιατρούς της ανθρωπότητας).
Dr Lorelei Mucci (Καθηγητής Harvard – 20 ετή Μελέτη πάνω στις τροφές που αλλάζουν το ανθρώπινο DNA στη μάχη κατά του Καρκίνου).

Σκέψου Έξυπνα, Σκέψου Λογικά.

Κατηγορία
Tags / Λέξεις Κλειδιά