“Η δίαιτα επηρεάζει τη γονιμότητα, ειδικά τον αριθμό και την ποιότητα του σπέρματος. Πιο συγκεκριμένα, μια δίαιτα βαριά σε κρέας και γαλακτοκομικά φαίνεται ότι μειώνει την ποιότητα και την ποσότητα του σπέρματος, ενώ αυξάνει τον κίνδυνο στειρότητας στις γυναίκες” (1). Το εν λόγο κείμενο παρουσιάστηκε στην Ετήσια Επιστημονική Συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας για την Αναπαραγωγική Ιατρική τον Οκτώβριο του 2006 στην Νέα Ορλεάνη.


ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
Η συχνή κατανάλωση κρέατος, από την άλλη πλευρά, οδήγησε σε μείωση της επιτυχούς εγκυμοσύνης, σύμφωνα με μια μελέτη για τη γονιμότητα και τη στειρότητα. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η επιτυχής εμφάνιση εγκυμοσύνης και γονιμοποιημένων εμφυτευμάτων αυγών μειώνεται σε ασθενείς που αναφέρουν συχνότερη πρόσληψη κρέατος. (2,3).

ΦΥΤΙΚΟΣ (ΜΗ ΑΙΜΙΚΟΣ) ΣΙΔΗΡΟΣ
Η κατανάλωση μη αιμικού σιδήρου – το είδος που απαντάται σε φακές και σπανάκι – έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο της ωορρηξίας στειρότητας κατά 40%, σε σύγκριση με τις γυναίκες που καταναλώνουν λίγο ή καθόλου μη αιμικό σίδηρο (4).

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ ΣΑΣ.
Τα υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης έχουν αποδειχθεί ότι εμποδίζουν ή καθυστερούν την εγκυμοσύνη, σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και Ανθρώπινης Ανάπτυξης. Τα ζευγάρια με υψηλότερα επίπεδα ολικής χοληστερόλης εμφάνισαν χαμηλότερα ποσοστά εγκυμοσύνης ή χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να μείνουν έγκυες, σε σύγκριση με εκείνους που είχαν χαμηλότερα επίπεδα (5).

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΑ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ ΛΙΠΑΡΑ
Μια πρόσφατη μελέτη του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι η αύξηση της πρόσληψης κορεσμένων λιπαρών μόλις κατα 5% συνδέθηκε με 38% χαμηλότερο αριθμό σπερματοζωαρίων. Τα λιπαρά αυτά βρίσκονται κυρίως στο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα (6). Ο κακός τρόπος ζωής και διατροφής, είναι η βασικότερη αιτία, υπογονιμότητας που μπορεί να οδηγήσει σε στειρότητα.

Ειναι ολοφάνερο, πως η Αποτοξίνωση, και η λήψη τροφών πλούσιων σε αντι-οξειδωτικά στοιχεία συμβάλλει σημαντικά ενάντια στην υπογονιμότητα. Αν λοιπόν, αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες, συμβάλλεις δραματικά στην λύση του προβλήματος!

Tags / Λέξεις Κλειδιά