Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί εκπληκτικές νέες εξελίξεις κατά του καρκίνου. Περίπου 90 χρόνια πριν, ο γίγαντας της Παγκόσμιας Γενετικής, Otto Warburg νικητής του βραβείου Νομπέλ, και δάσκαλος σε 2 ακόμη επιστήμονες που κέρδισαν βραβείο Νομπέλ, μας είχε δώσει την λειτουργία των καρκινικών κυττάρων.

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του:

“Ο καρκίνος, περισσότερο από άλλες ασθένειες, έχει αμέτρητες δευτερεύουσες αιτίες. Αλλά, ακόμη και για τον καρκίνο, υπάρχει μόνο μία πρωταρχική αιτία. Συνοψίζοντας με λίγα λόγια, η κύρια αιτία του καρκίνου είναι η αντικατάσταση της αναπνοής του οξυγόνου σε φυσιολογικά κύτταρα του σώματος με ζύμωση ζάχαρης.”

Τα Καρκινικά Κύτταρα και οι Γλυκαντικές ύλες

Ο καθηγητής Otto Warburg ουσιαστικά μας είπε πως τα καρκινικά κύτταρα έχουν μια τεράστια ιδιαιτερότητα: την «αγάπη» τους για τις γλυκαντικές ύλες. Στην ανάγκη τους να πολλαπλασιάζονται υπερβολικά γρήγορα αναζητούν ως βασική μορφή τροφής – καυσίμου την ζάχαρη. Δηλαδή κυρίως Μονοσακχαρίτες – Δισακχαρίτες όπως ζάχαρη, μέλι αλλά και άλλες γλυκαντικές ύλες όπως : 

  • Σιρόπι αγαύης: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Υποβάλλεται σε επεξεργασία για να γίνει σιρόπι, οπότε οι φρουκτάνες διασπώνται σε φρουκτόζη, λόγω οτι εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες
  • Σιρόπι σφενδάμου:Το σιρόπι σφενδάμου αποτελείται περίπου από 2/3 σακχαρόζη (ζάχαρη)
  • Ζαχαρη Καρύδας: Η ζάχαρη καρύδας έχει χαμηλότερο Γλυκαιμικό Δείκτη (GI) από την επιτραπέζια ζάχαρη, στην πραγματικότητα όμως περιέχει 70-80% σακχαρόζη, δηλαδή καθαρή ζάχαρη.

Όσο για τις χημικές μορφές γλυκαντικών όπως splenda, ασπαρτάμη, μαλτιτόλη κλπ, είναι βαριά επεξεργασμένες χημικές ουσίες. 

Φυτό Στέβια

Το φυτό στέβια είναι η μοναδική φυσική γλυκαντική ουσία που μέχρι τώρα είναι πραγματικά ουδέτερη και φιλική για τον άνθρωπο.

Προσοχή όμως: Όταν μιλάμε για στέβια, μιλάμε για την πραγματική στέβια. Το πράσινο φύλλο. Άρα μιλάμε για βιολογική πράσινη στέβια. 

Επίσης να έχετε υπόψιν σας η επεξεργασμένη στέβια δεν μαγειρεύεται. Πάνω απο 48οC μπορεί να μεταλλάξει την δομή της σε πιθανόν καρκινογόνα. 

Γιατί όμως όλη αυτή η ανάλυση για την ζάχαρη;

Όλη αυτή η ανάλυση για τη ζάχαρη προκύπτει από μια νέα μελέτη, που έρχεται από την Αμερικανική Ένωση Έρευνας κατά του Καρκίνου η οποία μας εξηγεί πως αν περιορίσουμε την τροφή του καρκίνου απο απλά σάκχαρα (μονοσακχαρίτες – δισακχαρίτες) θα υπάρχει αποτέλεσμα.

Η νέα μέθοδος που δοκιμάζεται ήδη σε δεκάδες κλινικές μελέτες σε εργαστήρια αλλά και σε ασθενείς με καρκίνο, φαίνεται να δουλεύει εξαιρετικά καλά! (Dyer et al. 2018)

Το νέο υπερόπλο κατά του καρκίνου, είναι ιοί, ναι ιοί, οι οποίοι επιτίθονται σε καρκινικά κύτταρα αλλά όχι σε υγιή και κατατρώνε τον καρκίνο από μέσα προς τα έξω!

Ο Arthur Dyer, επικεφαλής του κέντρου Έρευνας κατά του Καρκίνου της Μεγάλης Βρετανίας αναφέρει:

“Η έρευνά μας στο εργαστήριο έδειξε ότι ο περιορισμός της ποσότητας ζάχαρης που διατίθεται στα καρκινικά κύτταρα καθιστά τους ογκολυτικούς ιούς να λειτουργούν ακόμα καλύτερα. 

Γνωρίζουμε ήδη ότι ο ιός αυτός είναι αποτελεσματικός ενάντια στον καρκίνο – η τεχνική που στερεί τη ζάχαρη απο τα καρκινικά κύτταρα είναι ένας τρόπος να γίνει ακόμα καλύτερος.”

(Cancer Research UK 2018). Altering Cancer Metabolism Helps Treatments Attack Tumors. 

Bλέπουμε λοιπόν, πως ο περιορισμός της ζάχαρης σε ασθενείς με καρκίνο, μπορεί να έχει εξαιρετικά οφέλη όταν λειτουργήσει συνεργιστικά με ιατρικές μεθόδους κατά του καρκίνου.

Πάνω από όλα όμως ας θυμόμαστε πως το αληθινό δώρο στην μάχη κατά του Καρκίνου, είναι η πρόληψη. Και σημαντικότερο μέρος της πρόληψης, είναι η Αποτοξίνωση,  αλλά και ειδικά προσαρμοσμένη Φυτοφαγική Διατροφή.

Πρόληψη λοιπόν, είναι  το σύνολο των καλών συνηθειών μας, σε σχέση με τις παθογόνες, που κατατρώνε τους ανθρώπους τόσο ψυχικά, όσο και σωματικά. 

Άλλωστε όπως είπε ο Πατέρας της Παγκόσμιας Ιατρικής Ιπποκράτης : 

“Σημαντικότερο δεν είναι να γνωρίζω τι ασθένεια έχει ο ασθενής, αλλά τι άνθρωπος είναι εκείνος που πάσχει από ασθένεια.”

BIBΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Arthur Dyer, Benjamin Schoeps, Sally Frost, Philip G Jakeman, Eleanor M Scott, Joshua Freedman and Leonard W. Seymour 2018. Antagonism of glycolysis and reductive carboxylation of glutamine potentiates activity of oncolytic adenoviruses in cancer cells. American Association for Cancer Research.

Κατηγορία
Tags / Λέξεις Κλειδιά