Τα βότανα σε αντίθεση με τον καφέ ο οποίο μονοπωλεί σχεδόν στις συνήθειες μας, έχουν ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η Ιστορία των Βοτάνων στην Ελλάδα

H ιστορία των βοτάνων ξεκινάει πολλά χρόνια πριν, στην Αρχαία Ελλάδα.
Περίπου 2.500 χρόνια πριν, ένας εκ των κορυφαίων φιλοσόφων και δημιουργός της Επιστήμης της Λογικής (Συλλογιστική λεγόταν τότε) ο Αριστοτέλης, ζήτησε από τον μαθητή του Αλέξανδρο, ότι βότανα συναντάει στον δρόμο του, να τα συλλέγει και να τα στέλνει πίσω στην Ελλάδα, στον μαθητή του και βοτανολόγο Θεόφραστο στον απέραντο κήπο της Κηφισιάς.

Έτσι ενώ όλη η Ευρώπη έχει περίπου 400 φυτά – βότανα, η Ελλάδα έχει 4.000 φυτά-βότανα!
Αν και μόνο το 5% των βοτάνων αυτών, έχει πλήρως μελετηθεί και αναλυθεί όσον αφορά τις εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες που παρέχουν στον άνθρωπο, εντούτοις, γνωρίζουμε ήδη αρκετά από κλινικές μελέτες και καταγεγραμμένα ιστορικά κείμενα, πως πολλά από τα άνθη – φυτά έχουν εκπληκτικά οφέλη για την Υγεία, Ευεξία, και Αποτοξίνωση του ανθρώπου.

Ο Καφές και η Επίδραση του στον Ανθρώπινο Οργανισμό

Η επίδραση του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό είναι κάτι που έχει σημασία να γνωρίζουμε όλοι και να μας κάνει να απορούμε πως την ώρα που έχουμε έναν θησαυρό Υγείας και Ευεξίας στα χέρια μας, μια υπερπολύτιμη βοήθεια από την μάνα Γη, εμείς ασχολούμαστε μόνο με έναν καρπό, ο οποίος εισάγεται – άρα είναι σχετικά ακριβός – είναι επεξεργασμένος περίπου 600 φορές και αφού ψηθεί και καβουρδιστεί, χάνοντας σχεδόν κάθε ίχνος από τις όποιες βιταμίνες και αντιοξειδωτικά έχει…φτάνει στην κούπα μας!

Εκτός όμως από αυτό, είναι εξαιρετικά όξινος (p.H 4.4), είναι εξαιρετικά πικρός, και το σημαντικότερο, ανήκει στην οικογένεια των Οπιούχων (όπιο – ναρκωτικό).Δηλαδή, είναι ουσιαστικά μια ισχυρότατη Νευρο-Τοξίνη, η οποία προκαλεί τεράστια ένταση & τοξίνωση στο Νευρικό μας σύστημα!

Όλα τα παραπάνω αφορούν τον καφέ!

Όσοι έχουν ασχοληθεί με τις Εναλλακτικές θεραπείες, γνωρίζουν πως τα καλύτερα κέντρα Αποτοξίνωσης & Ευεξίας στον κόσμο, χρησιμοποιούν κλύσμα με καφέ, γιατί γνωρίζουν πως το έντερό μας, αντιλαμβανόμενο πόσο τοξικός είναι ο καφές, κάνει τόσο έντονες συσπάσεις για να τον πετάξει έξω, που μαζί του, διώχνει και φαγητά που σάπιζαν για μήνες στα τριχοειδή αγγεία του παχέως εντέρου καθώς και πολλά παράσιτα.
Ίσως αυτή είναι η μοναδική σημαντική χρήση του Καφέ στην Υγεία και Ευεξία του ανθρώπου!
Το να δημιουργείς τεράστια ένταση στο νευρικό σύστημα, για να ξυπνήσεις, είναι σαν να βάζεις κάποιον να χτυπάει ένα Γκόνγκ δίπλα στα αυτιά σου, ως ξυπνητήρι κάθε πρωί!
Τέτοια είναι η ένταση που δημιουργείς στο Νευρικό σου σύστημα κάθε φορά που…”απολαμβάνεις” τον καφέ σου!

Ποια Βότανα Μπορούν να Αντικαταστήσουν το Καφέ ;

Για να μην μένουμε όμως μόνο σε αυτά που δεν πρέπει να κάνουμε, καλό είναι να δίνουμε και λύσεις έτσι συνοπτικά μπορείτε να βρείτε βότανα τα οποία έχουν ευεργετικές ιδιότητες και μπορούν να αντικαταστήσουν τον καφέ στη καθημερινότητα σας.
Για όσους λοιπόν χρειάζονται τονωτικό σας παραθέτω ένα από τα αγαπημένα μου :

 • Κίστος: Ίσως το ισχυρότερο βότανο του πλανήτη!
  Πανίσχυρο αντιβακτηριακό, αντιφλεγμονώδες και αντικαρκινικό βότανο, το οποίο ανήκει στα κορυφαία προσαρμοσιογόνα φυτά του κόσμου.
 • Καλέντουλα: Ένα από τα καλύτερα βότανα του πλανήτη!
  Ιδιαίτερα ευεργετικό για την προστασία του βλεννογόνου, του στομάχου (πεπτικό έλκος – γαστρίτιδες), του οισοφάγου (οισοφαγίτιδες) αλλά και του εντέρου.
  Για όσους γνωρίζουν, σχεδόν όλες οι ασθένειες, ξεκινούν από πληγές και φλεγμονές στον βλεννογόνο του στομάχου και του εντέρου.
 • Σπαθόλαδο: To βότανο πανάκεια!
  Οι Σπαρτιάτες το χρησιμοποιούσαν για να γίνουν καλά από τις σπαθιές της μάχης.
  Η σύγχρονη ιατρική βοτανολογία, έχει αμέτρητες κλινικές μελέτες για τις ασύγκριτες ιδιότητες του, πάνω σε ασθένειες της ψυχής, όπως το στρες, το άγχος και η κατάθλιψη.
 • Ιπποφαές: Το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό μούρο από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου!
  Το σημαντικότερο είναι πως ενώ περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από το Γκότζι, δεν περιέχει σχεδόν καθόλου σάκχαρα.

Αλόη

Η Αλόη θεωρείται η κόρη του Ασκληπιού γι’αυτό και την ξεχωρίζουμε. Έτσι, αν θέλετε να ανεβάσετε το αφέψημά σας, στο ανώτατο επίπεδο, προσθέτετε 5 κουταλιές σούπας αλόη, άριστης ποιότητας.
Υπάρχουν 3 είδη αλόης με εξακριβωμένες πανίσχυρες ιδιότητες:
Αρμπορέσενς – Φεροξ – Μπαρμπαντένσις Μιλερ

Τα βότανα, είναι η απόλυτη θεραπεία για τον άνθρωπο, σε όλες τις κουλτούρες του κόσμου.
Άλλωστε το ιερό βιβλίο του Χριστιανισμού αναφέρει:

“Tα Φύλλα των δένδρων, φτιάχτηκαν για την ίαση των Εθνών”
{Αποκάλυψις 2:22}

Tags / Λέξεις Κλειδιά