Απο την ημέρα της γέννησής μας, κουβαλάμε μέσα μας, ένα κώδικα ή αλλιώς τα “σχέδια” του ανθρώπινου σώματός μας. Εδώ λοιπόν μπαίνουν oι “ατέλειες” που κάθε άνθρωπος κουβαλάει. Ατέλειες ή γενετικά σφάλματα που θα εμφανιστούν κατα την διάρκεια της ζωής μας, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, αυτοάνοσα, καρκίνος.Γιατί λοιπόν, έχουμε αυτά τα γενετικά σφάλματα; Είμαστε καταραμένοι, κατώτεροι απο τους άλλους, μας κυνηγούν τα κακά που κάναμε σε κάποια προηγούμενη ζωή; Στην πραγματικότητα, τίποτα απο όλα αυτά δεν ισχύει. Γιατί μπορεί όντως, να έχουμε ένα γενετικό κώδικα με “λάθη” αλλά τίποτα απο αυτά δεν θα συμβεί, αν δεν ενεργοποιηθούν αυτά τα λάθη.

Και ο μόνος τρόπος για να ενεργοποιηθούν, είναι απο τον τρόπο ζωής μας. Η καινούρια επιστήμη που ονομάζεται Επι-Γενετική εξηγεί πως αυτά τα γενετικά λάθη, δεν είναι τίποτα παραπάνω απο γκρεμούς και λακούβες που εύκολα μπορούμε να παράκαμψουμε, ακολουθώντας έναν υγιή τρόπο ζωής!

Και όταν λέμε υγιή τρόπο ζωής, εννοούμαι τρόπο Σκέψης – Διατροφής – Κίνησης. Αυτοί είναι οι 3 Πυλώνες που βασίζεται το πρόγραμμα Αποτοξίνωσης & Ενεργοποίησης των Εβδομάδων. Έχουμε μια εσφαλμένη άποψη, του τι σημαίνει Υγεία και τι Α-σθένεια. Η λέξη Ασθενής είναι η έλλειψη σθένους. Σθένος εκ του σω = κινούμαι και θέω = τρέχω.

Δηλαδή, ασθενής, είναι εκείνος που δεν έχει δύναμη να κινηθεί, να τρέξει. Εκείνος δηλαδή που δεν έχει Ενέργεια. Εξου και άρρωστος εκ του ρώομαι, εκείνος που δεν έχει δύναμη να ρώει – κινεί τα πόδια του. Η Υγεία τώρα αποκαλείται και ρώσις εκ του ρώομαι = κινούμαι ορμητικά, έχω ορμή, δύναμη. Άνθρωπος δίχως ορμή – δύναμη, δεν είναι υγιής. Βλέπουμε λοιπόν, πως όλες οι έννοιες της υγείας και της ασθένειας, είναι καθαρά έννοιες δύναμης και ενέργειας.

Γιατί η Υγεία δεν είναι η απουσία ασθένειας, αλλά όταν το σύνολο των οργάνων μας λειτουργήσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Τότε είμαστε μια ασταμάτητη ανθρώπινη μηχανή. Τότε ζούμε πραγματικά όπως μας αξίζει να ζούμε. Όπως αξίζει να ζει το κορυφαίο δημιούργημα.

Tags / Λέξεις Κλειδιά